сряда, 1 август 2012 г.

Най-добрите места в Мексико Сити

Основан от ацтеките, Мексико Сити е столицата и най-големия град в Мексико.Освен столица, Мексико Сити е финансов и културен център на страната, което води до голям наплив на емигранти от цяла Централна и Южна Америка.Изпълнен с музеи, дворци и църкви, градът е рай за любителите на изкуството.Не случайно Мексико сити е градът с най-голям брой музеи в света.Затова вижте какво сме избрали по-надолу.



Най-добрите туристически места в Мексико Сити


Национален антропологичен музей - Museo Nacional де Antropologia
Това е Националния музей на Мексико.Музеят показва артефакти от мексиканската история, както и археологически обекти, датиращи от епохата преди Колумб.Също така, тук може да се видят съкровища от цивилизациите на ацтеките и маите.

Националния дворец - Palacio Nacional
Това е сградата на правителството, която може да бъде видяна и от вътре, където се намират красивите стенописи, рисувани от Диего Ривера, изобразяващи мексиканската история през вековете.Дворецът е изправен пред източната страна на "Zocalo".Денят на независимостта се отбелязва всяка година от главния балкон на двореца, където президента изрича "вик на независимостта".

Zocalo
Официално известен като "Plasa de la Construction". този огромен обществен площад се намира в сърцето на Мексико Сити.Вземете една приятна разходка около този площад и се докоснете до мексиканската кухня и на уличните музиканти.Също така, тук може да купите и различни сувенири.Мястото има страхотна атмосфера и винаги е пълно с туристи.През зимата, мястото се превръща в гигантска птрзалка, както и голяма сцена за най-различни концерти.

Двореца за изящните изкуства - Palasio de Bellas Artes
Разположен в историческия център на Мексико Сити, външната фасада на тази бяла мраморна сграда е построена в "Art Nouveau" стил, като в самата сграда се помещават два музея, единият, посветен на изкуствата с участието на съвременни художници.Другият включва схеми и модели на важни инженерни работи, свързани с мексиканската архитектура.

Катедралата Метрополитана - Catedral Metropolitan
Намира се в близост до големия храм, това е най-голямата и най-стара църква в Северна и Южна Америка.Тя е изправена пред северната страна на Zocalo.Още от първия поглед, Вие ще бъдете впечатлени от нейния великолепен екстериор и интериор.Катедралата съдържа шестнадесет параклиса, всеки от който е посветен на светец.

Парк Мексико - Parque Mexico
Това е друг прекрасен парк, разположен в града.Естетически създаден, този парк е сравнително в модерен стил и е вдъхновен от европейската архитектура.Тук редовно се провеждат редица събития от културно значение, което допринася за неговата популярност.Футбол и колоездене са популярни занимания, които се извършват в парка.

Ангела на независимостта - El Angel
Най-емблематичната забележителност на Мексико Сити.Този паметник се намира в центъра на града на "Пасео де ла Реформа".Паметникът е построен по повод отпразнуването на стогодишнината от мексиканската война за независимост.Самия паметник има четиристранна колона с бронзови скулптури от всички страни, а в основата и на върха на статуята почива златна статуя на гръцката богиня на победата.

0 коментара:

Публикуване на коментар