вторник, 31 юли 2012 г.

Популярни туристически атракции в Лима, Перу - част втора



След като най вероятно сте прочели първата част на нашето пътешествие до Лима, нека преминем и към останалите пет туристически забележителности на столицата на Перу.

Huaca Pucllana
Huaca Pucllana е пирамида, изградена от глина и кирпич, разположена в квартал Мирафлорес.Тази пирамида е създадена от седем удивителни платформи, които са удивително добре запазени и до днес.

Историческия център на Лима
Това е може би най-добрата от всички забележителности на Лима.Състои се от около 20 основни паметници, включително и дворец, Музея на италианското изкуство, Камарата на Алиага, Камарата на Оидор, Камарата на Пилатос Сантуари, както и манастира на "Лас Назаренас".Благодарение тази концентрация на исторически паметници, които имат толкова силна индивидуалност, този център е включен в списъка на ЮНЕСКО.Преди да посетите този център трябва да сте на ясно, че за да разгледате всичко ще ви е необходим поне един ден, както и нуждата от туристически водач е почти задължителна.

Caral
Обитаван още през около 2600 г.пр.хр. за този град се твърди, че е най-стария в цяла Северна и Южна Америка.Разположен е в долината на Supe, провинция Barranca, където са открити 19 пирамидални комплекса, част от които са запазени и днес.

Парка на Легендите
Парка на легендите или "Parque de las Leyendas" не е само парк, а много повече.Тук може да разгледате изчезващи животни, растения, музеи и дори някои археологически останки.Ботаническата градина ще ви запознае с флора, която е толкова разнообразна, че дори и да не сте напълно запознати с ботаниката, ще се учудите.Музеите показват артефакти, които имат не само интригуваща вид, но и величествена история.Хубаво би било, ако можете да се сдобиете с добро ръководство, което ще ви даде подробна информация за целия парк.

Парк на резервата
Макар и построен по-рано във времето, този парк е екстравагантно реновиран и открит отново през 2007г.Разположен в центъра на Лима, построен в нео-класически стил, този парк е известен със своите многобройни чешми и фонтани, основният от които е "Fuente Magica".

Пътуването до Лима обещава много разнообразна култура, завладяващи археологически останки и поглед към съвременните тенденции и начин на живот.Едно пътуване до този град несъмнено ще си струва всичките пари, време и усилия.

0 коментара:

Публикуване на коментар