вторник, 31 юли 2012 г.

Популярни туристически атракции в Лима, Перу

Какво трябва да знаете за един град преди да го посетите? Всичко? Ето това е!Лима днес е най-големият град в Перу и петият по големина в Латинска Америка.Огромен финансов център, където живее почти една трета от населението на цялата страна.Освен финансов и търговски център, туризма тук е в подем, за което допринасят историята и културата на тази страна.Несъмнено пътуването до тази страна ще ви очарова.По-долу сме избрали 10-те най-известни туристически атракции, които не бихте искали да пропуснете.

Националния университет на Сан Маркос
Този университет е официално най-старият университет в Северна и Южна Америка.Открит е на 12 май 1551г. от Карл V, император на Свещенната Римска империя.В Перу, той е и най-уважаваната институция.Природнонаучния музей или Музея на историята също е част от този университет.И като стана дума за музеи, тук наистина има какво да видите.Може да посетите и други известни музеи като Природонаучния музей, музея на златото, Museo Nacional de Arqueología Antropología, музея на италианското изкусвто и други.

Храмът на Pachacamac
Разположен в долината на река "Lurin", този храм датира от около 1450 г.пр.хр.Малко след това, империята на инките пристигат и го завладяват и се зачита към тяхната история.Археолозите откриват около 17 пирамиди, които могат да се видят и днес.

Градските стени на Лима
След като Испания завладява Лима, градът процъфтява значително и търговията значително нараства.Това привлича множество пирати и "нови завоеватели", което води до решението на тогавашния вицекрал - "Melchor de Навара Y Rocaful" да изгради защитната стена на Лима.Смята се, че годината на построяването и е между 1684 и 1687, но през 1872г. са били съборени от тогавашния председател "Жозе Балта" с цел разширяване на града.

Манастира на Сан Франциско
Свети Франциск, наричан още Convento de San Francisco е включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.Тази църква и до днес остава една от най-сюрреалистичните структури - пример за най-доброто от испанската барокова архитектура.Целият комплекс се състои от манастира, храм, както и две църкви, наречени "El Milagro" и "La Soledad".

Правителствения дворец на Перу
Правителствения дворец на Перу е известна структура в световен мащаб.Дворецът е построен от Франсиско Писаро, губернатор на Ню Кастилия, в която чест е наречен и двореца - Камарата на Писаро.Цялата конструкция се извършва под надзора на полския архитект Рикардо де Малчовски и е изграден във френски бароков стил.

0 коментара:

Публикуване на коментар